Løvetannsirup
Vi plukker løvetannen langs etter fjord og fjell i Fusa, langt frå veg i urørte lier. Løvetannen vert plukka for hand eit par hektiske veker i mai. Det er berre det gule på løvetannen vi bruker i vår sirup. Sirupen er søt og litt syrlig. Den er god å ha på lappar og vaffler, på ovnsbakt laks (ta 1 ts på laksestykket før du har det i ovnen, litt salt og pepper, bake i 10 minutt). Prøv på viltkarbonader, nam! Løvetannsirup er fantastisk tilbehør til ost (spesielt blåskimmelost).
Tranebærgele
Nydelig smak av tranebær og ein gule gravensteins epler. Geleen er god som tilbehør til kjøttretter (biff, kjøttkaker) med også kalde kjøttretter (pate, spekemat). God som tilbehør til alle typer ost.
Eple- og aquavitgele
Ein god og smakfull gele som passar godt til alle typar ost. Deilig som tilbehør til fugl (kalkun, kylling) og lyst kjøtt som kalv.
Eple- og portvinsgele
Med sødmen fra portvinen og den friske og litt syrlige smaken av Gul Gravenstein blir ein kjempegod gele til ost. Både kvitskimmel ostar, blåskimmel og andre smaksostar blir berre rein nytelse saman med portvinsgeleen. Kalv og portvinsgele er fantastisk,- prøv gjerne til biffen også om du vil ha meir sødme enn det ein for eksempel finn i vår rødvinsgele.
Rødvinsgele
Kjempegod til alle typer ost. Klassisk tilbehør til biff og er fantastisk tilbehør til torskemiddagen.
Rosmaringele
Nyplukka rosmarin frå Vetle Hardanger i kombinasjon med Gul Gravenstein blir til smakfull gele. Rosmaringele er mild og fin i smaken. Nydelig til smaksostar eller til kjøttretter. Prøv som tilbehør til lammeretter.
Chilidip
Denne smakfulle og søte dipen/marmeladen passer godt som tilbehør til alle typer ost. Prøv den også på tallerken til grillmat.
Rabarbrachutney
Rabarbrachutneyen er ein søtlig og slitt syrlig og sjølvsagt veldig smakfull smårett. Kjempegod som tilbehør til kvitskimmeloster og andre mjuke kvite oster. Godt tilbehør til grillmat og er ein sjølvskriven gjest på tapasbordet.
Plommechutney
Plommechutneyen er ein smakfull chutney med god sødme av deilige opalplommer. Passer godt som tilbehør til Brie og andre kvite smaksoster. Prøv også til røykt skinke, spekemat og tilbehør til ulike smårettar av kylling og grilla mat.
Sylta gresskar
Sylta gresskar er eit fantastisk tilbehør til mange ulike rettar og råvarer. (oksesteik, vilt/hjort, kjøttkaker, ost, fisk). Den litt syrlige men samtidig søte smaken av gresskar, og eit hint av ingefær er veldig god. Prøv å bytte ut tyttebærsyltetøyet med sylta gresskar på neste middag.
Ripsgele
Smaken av nyplukka rips, den fantastiske smaken av seinsommer- fantastisk! Råvarene til all vår ripsgelee finn vi i Vetle Hardanger. Geleen er fantastisk til alle slags kjøttretter (tyttebærsyltetøyet sin enda meir smakfulle hageslektning).
Eplemos
Dette er gull på glass! Nydelige haustmodne epler på glass. Like god på brødskiva som til den nydelige desserten, Tilslørte bondepiker. Til Tilslørte bondepiker gjer du slik: fyll pene, gjerne gjennomsiktige glass lagvis med 1. eplemos 2. piska krem med litt sukker 3. ein blanding av lettbruna karvingstrø, sukker og kanel, gjenta til glasset er passe fullt. Nam nam!
Skogsbæreddik
Ein fantastisk god bæreddik,- frisk og deilig smak av bær fra skogen (blåbær, tyttebær, villbringebær, krekling). God som salatdressing: bland 1/3 skogsbæreddik med 2/3 god olje (raps), slitt salt og pepper og det du vil av urter. Skogsbæreddiken set ein fin spiss på viltsausen (prøv deg fram med 1 ss om gangen).
Sitron- og limemarmelade
Denne gode marmeladen er litt som ein engelsk marmelade,- søt, men ikkje for søt og litt bitter. Frisk og god frokostmarmelade.